Impact

LOKALT & CIRKULÆRT

NÆRHVER fra Kruse Vask er en fortælling om, hvordan bæredygtighed, nærvær og design sammen skaber bedre oplevelser på hoteller og restauranter.

 

Vores NÆRHVER kollektion er lokalproduceret på socialøkonomiske systuer tæt på vores vaskeri.

 

Dermed sikrer vi både en høj genanvendelsesgrad af kasserede tekstiler, social ansvarlig fremstilling og med et så lavt co2 aftryk så muligt ved at holde det lokalt. I 2022 var vi det eneste vaskeri i Danmark med lokal og danskproducerede tekstiler til hoteller og restauranter genanvendt fra egne kasserede tekstiler.

 

Det handler om, at de produkter vi i forvejen cirkulerer rundt blandt vores kunder bliver genanvendt til nye produkter, som så erstatter eksisterende konventionelle produkter. Dermed reducerer vi vores indkøb og forbrug af nyproducerede tekstiler.

VASK
VAND
VARME

 

 

Ekstrem ambitiøs med omtanke

Det er vores ledestjerner i at drive fremtidens vaskeri med omtanke til klima og miljø. Derfor arbejder vi aktivt på at reducere vores forbrug af vand og gas gennem konstante investeringer i smarte løsninger Da vi er et familieejet vaskeri kan vi tillade os at være mere ekstreme og ambitiøse - og dermed tænke omtanke til klima og miljø helt ud til vandkanten.

 

Rensning, genvindning & genbrug

Vi er det  første vaskeri i Norden til at implementere eget fuldskala rensningsanlæg til at reducere; (1) vores afledning af spildevand, (2) forbrug af vaskevand og (3) gas opvarmning. Ved at rense spildevand lokalt kan vi genbruge 9% af vores spildevand til vask og genvinde varme derfra, som normalt bliver udledt i kloaken. Dermed opnår vi en reduktion på 80 % friskvand og 50 % gas på vores vask.

CERTIFICEREDE
TEKSTILER
KEMI

 

100 % certificeret for miljøets skyld Alle vores tekstiler er certificeret. Arbejdstøj med OEKO-TEX MADE IN GREEN og fladtøj EU Ecolabel

 

Ligeledes er alt vores kemi til vask certificeret med SVANEMÆRKET.

 

Dermed er vi med til at støtte produktion af kemi og tekstiler uden farlige kemikalier og med lavt spildevandsudledning.

VEJEN MOD EN GRØN FREMTID

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRØN STRØM

& NATURGAS

 

 Alt vores strøm kommer enten fra egne solceller eller fra vores el- leverandør gennem vedvarende energikilder hhv sol- og vindenergi.

Lige nu er vi forsynet med naturgas, men vores mål er et grønne alternativ.

 

EN CIRKULÆR

& NÆRVÆRNDE

FORRETNINGSMODEL

 

Hele vores forretningsmodel er cirkulær, da vi udlejer, vasker og leverer tekstiler og beklædning, som cirkulerer rundt blandt kunder.

Alle kasserede tekstiler får nyt liv og forlænget levetid ved at de bliver genbrugt eller syet om til nye proktuer, hvis vi ikke kan reparere dem.

 

Vi optimerer hele tiden vores vaskeprocesser til at være mere cirkulære ved bl.a. at rense og genbruge det brugte vaskevand til brug i nye vaske samt genindvinde overskudsvarmen til opvarmning af vaskevand.

 

Nærvær skaber varme hjerter hele vejen rundt

Hele vores værdikæde er skabt med fokus på menneskers liv på jorden. Derfor vælger vi leverandører og samarbejdspartnere efter deres impact på omverden - hele vejen fra menneskerne på bomuldsmarken og arbejdsforhold i tekstilproduktionen til de mennesker som syer vores tekstiler om til nye produkter på socialøkonomiske systuer, vores lokale bidrag til lokalsamfundet, krisecentre, herberg og velgørenhedsorganisationer. Hver gang vi giver et kasseret tekstil et nyt liv, har det derfor en positiv impact på mennesker, som alle fortjener et bedre liv.

 

Kruse Vask leverer kun i vores nærområde, som er Nordjylland og Midtjylland.

 

VORES
MILJØPOLITIK

Vi driver en ansvarlig forretning med mindst muligt aftryk på miljøet.

Vi beskytter de naturlige ressourcer, der omgiver, for at sikre rent drikkevand og et godt miljø til vores efterkommere.

Vi vil kontinuerligt mindske vores miljøbelastninger.

Vi vil reducere vores affaldsmængde gennem forebyggelse, reduktion og genbrug.

Vi vil reducere vores energi-, vand- og dieselforbrug.

Vi vil implementere nye kemikoncepter, der sikrer skånsom behandling af tekstiler og en minimal påvirkning af vandmiljøet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MILJØET

Kruse Vask sikrer at kunden er i centrum i alle processer i virksomheden, derfor vasker vi også med miljørigtige vaskemidler. Vores vaskemidler er svanemærket, hvilket dermed opfylder skrappe miljøkrav, og tager hensyn til den menneskelige sundhed.

Kruse Vask er desuden blevet tildelt en grøn smiley af Arbejdstilsynet for vores gode arbejdsmiljø, som vi lægger stor vægt på.

Vi vil gerne være en miljørigtig leverandør af tekstiller. Dette gør vi ved hele tiden at arbejde for at reducere vores energi-, vand- og kemikalieforbrug. F.eks. bliver vores tekstiler på produceret på gode vilkår og vi tager afstand fra leverandører som producerer tekstiler under dårligt arbejdsmiljø. På den måde kan vi garantere vores kunder en miljørigtig og samfundsansvarlig samarbejdspartner.

SOCIAL ANSVARLIGHED

Kruse Vask tænker både ansvarlighed globalt og lokalt - helt fra bomuldsmarken og hele vejen til dine gæster. Når vores tekstiler bliver kasseret, bliver de genbrugt til nye produkter lavet på lokale social økonomiske virksomheder.

Grønt indpakket i viskestykke fra Kruse Vask

VERDENSMÅLENE

Hos Kruse Vask mener vi, at det er vigtigt at tage ansvar både globalt og lokalt. Derfor stræber vi efter at bidrage til FN's verdensmål. Nedenfor kan du høre om nogle af de verdensmål, du som kunde hos os, vil hjælpe med at støtte. 

Verdensmål nr. 3

VERDENSMÅL NR. 3

Når tekstiler hos Kruse Vask bliver for slidte til at komme retur til hoteller og restauranter, bliver de sendt videre til krisecentre og herberger rundt om i Danmark, samt genanvendt til nye produkter syet på social økonomiske systuer. 

I hjælper derfor med at støtte sundhed og trivsel for kriseramte og bidrager til opfyldelsen af Verdensmål Nr. 3.

VERDENSMÅL NR. 8

Vi skaber job for de svageste i samfundet og samarbejder med social økonomiske virksomheder i vores genanvendelse af materialer.  

Verdensmål Nr. 9 industri, innovation og infrastruktur ikon

VERDENSMÅL NR. 9

Hos Kruse Vask arbejder vi hele tiden på at finde nye metoder til at arbejde mere bæredygtigt. For os er det vigtigt at ressourcerne bliver brugt effektivt og miljømæssigt fornuftigt. 

Verdensmål nr. 12

VERDENSMÅL NR. 12

Hos Kruse Vask genanvender vi 100% af vores tekstiler og har branchens mindste forbrug af vand og kemi. Derudover bruger vi el fra vindmøller og naturgas. Dette er med til at reducerer affaldsmængden gennem genbrug og genanvendelse. I hjælper derfor med at bidrage til opfyldelsen af Verdensmål Nr. 12.

Verdensmål Nr. 17 partnerskaber for handling ikon

VERDENSMÅL NR. 17

Kruse Vask danner partnerskaber for at opnå en mere bæredygtig udvikling.

Smilende pige putter med sengetøj fra Kruse Vask

RECYCLING

Hos Kruse Vask sætter vi bæredygtighed i højsædet, derfor samarbejder vi med VIA design i Herning, hvor vi løbende laver bæredygtighedsprojekter.

Da vi hver dag, kasserer tekstiler som hoteller og restauranter ikke længere kan bruge, recycler/upcycler vi disse tekstiler gennem forskellige projekter. Det seneste projekt er i samarbejde med to studerende fra VIA design, og hvor vores tekstiler nu får nyt liv og kommer blandt andet til gavn for de danske kvindekrisecentre.

INTERESSERET?

Telefon ikon 98 58 51 08

Få et uforpligtende tilbud skræddersyet efter dit behov.